Hoe het begon

Mijn naam is Rolff van Ewijk. In 1995 heb ik de opleiding zelfstandig beroepsbeoefenaar groen afgerond en ben ik bij diverse hoveniersbedrijven werkzaam geweest. Door mijn inzicht en meedenken bij het aanleggen van tuinen, ben ik in aanraking gekomen met het ontwerpen van tuinen. Ik heb hiervoor een opleiding gevolgd en ben ik in het bezit gekomen van een ontwerpprogramma. Mijn ruime ervaring kan ik toepassen in een ontwerp en sinds een paar jaar kan ik ook deontwerpen in 3D uitwerken. Hierin geef ik de klant een duidelijke voorstelling hoe hun tuin eruit komt te zien.

Het is bovendien voor mij een uitdaging om aan ieder ontwerp een afwijkend of apart element toe te voegen zonder dat dit een kostbare aangelegenheid wordt.

 

 

Met logo's en tattoo's

Af en toe maak ik ook wel eens een ontwerp, dat niks te maken heeft met tuinen. Gewoon omdat ik het leuk vond mijn creativiteit op een A4tje kwijt te kunnen. Toen bekend werd, dat ik meer ontwierp dan alleen tuinen, kwamen er aanvragen binnen voor tatoeages en later ook logo’s. Dat was wel heel iets anders dan tuinen ontwerpen,maar ik merkte dat ik ook hierin veel van mijn creativiteit kwijt kon. Een werkbus met een door mij ontworpen logo is een feit en ook zijn de eerste tatoeages van mijn hand al gezet. Kortom, ontzettend leuk om te doen en mijn creativiteit krijgt hierdoor een breder spectrum.

 

Toen Kleding voor vissers

Maar mijn allergrootste hobby is karpervissen, helaas kan ik daar (nog) niet mijn werk van maken. Na jaren te hebben gevist, begon ik mij af te vragen hoe het het onder water op de stek aan toe zou gaan. Er zijn wel DVD's, maar die laten alleen zien wat je wilt zien. De eerste onderwater camera was snel gekocht en het filmen kon beginnen. Na het uitbrengen van mijn eerste DVD zag ik de vis in al zijn pracht en bedacht dat die erg mooi zou staan op viskleding, de stap was gezet. Niet alleen ben ik begonnen met het maken van de ontwerpen,maar heb ik ook gelijk een kledinglijn opgezet. En zo ging ik van hovenier naar het ontwerpen van karperkleding.

 

 

Rolff van Ewijk